Toscana in Bicicletta

Speed Wash

We vertrekken wat later uit Euskirchen als dat we gewend zijn. Pas om 09.00 uur :-) zitten we uitgeslapen en voorzien van een uitstekend ontbijt op de fiets. We hebben deze nacht niet op een camping geslapen omdat deze in dit gebied niet voor handen is dus hebben we gekozen voor een eenvoudig hotel. De tocht vervolgt zich door de uitlopers van de Eifel richting de Rijn. Vlak voor Remagen ontmoeten we een stel “Aussies” uit Sydney die in 3 maanden per fiets Europa willen ontdekken en een stel Groningers die een gedeelte van hun monstertocht naar Nepal aan het verorberen zijn. Na een tijd lang gekletst te hebben spreken we af vanavond op de camping in Koblenz verder te kletsen en we gaan elk ons weegs. Tegen het middaguur zijn we in Remagen en hier doen we wat boodschappen voor de lunch. Op het menu van deze middag staat een homp brood met tomaten en mozzarella en eenzelfde homp met tonijn salade. Dit gecombineerd met een pak multi vruchtendrank maakt deze overheerlijke lunch compleet.
Na Remagen loopt de route langs de Rijn en dus lekker vlak. Vanwege de warmte (ruim 30 graden) stoppen we regelmatig. Omdat de fiets erg stoffig is doordat we gisteren op de route van Paarlo naar Euskirchen zo’n 60 km over een stoffige “dirt road” hebben gereden komen we, als we langs een wasstraat in Andernach rijden, op het idee om de fiets een wasbeurt te geven. Even de bagage afkoppelen en lekker de hoge druk erop.
Rond half 5 komen we in Koblenz aan maar helaas blijkt de camping een bouwput. De verbouwing van de camping had midden april gereed moeten zijn maar helaas.....we moeten verplicht nog 16 km doorfietsen naar Brey voor de volgende camping. Om 18.00 uur komen we na totaal 105 km fietsen aan. Het is nog steeds prachtig weer en nadat we ons tentje hebben opgezet en heerlijk in het lokale restaurant hebben gegeten drinken we nog wat bij de kroeg van de camping. Rond 9 uur komen de “Groningers” Jort en Valetha aan en we drinken er nog maar een :-) voor de gezelligheid. Het blijft tot laat heerlijk buiten en we kruipen tegen middernacht ons tentje in.

Als we de ochtend van 31 mei om 07.00 uur wakker worden is het nog onbewolkt maar helaas is dat slechts van korte duur. Als we om 08.30 uur vertrekken is het nog droog maar snel komen de eerste buien. Eerst kort en later lang.....bah !
We fietsen nog geruime tijd langs de Rijn langs vele burchten en door schattige plaatsjes als Boppard, Oberwesel en Bacharach. We zien ook de passagiersschepen (o.a. Feenstra Rijn lijn) varen en begrijpen heel goed waarom deze boten altijd zo vroeg volgeboekt zijn. Dit is een prachtig stukje Duitsland. Na zo’n 80 km zijn we de regen zat en besluiten we een overnachting te zoeken. Met deze regen fietsen we niet door naar de eerste camping in Leeheim die pas op een totale dagafstand van120 km is. In het eerste dorp waar we komen is het hotel opgeheven en in het tweede (Nieder-Olm) zijn de 2 hotels vol. De vriendelijke dame van het hotel belt voor ons (die zielige verregende Nederlandse fietsers) naar de diverse hotels en boekt uiteindelijk voor ons het Schlosshotel Sorgenloch....niet goedkoop maar wel op redelijk korte afstand. Na 89 km fietsen checken we verregend en modderig in, in het luxe hotel. We zijn ontzettend blij met de mooie kamer en de warme douche.

Totaal 505 km.