Het trapstel is weer onderweg
29 mei 2011
🇩🇪
vanuit Duitsland
Eindelijk!!! we hebben er maanden naar uitgekeken.....maar de fietsreis naar Florence is begonnen.
Met samengeknepen billen hebben we de weersvooruitzichten de afgelopen dagen nauwgezet gevolgd. Het zal toch niet waar zijn....wekenlang is het mooi weer maar op vrijdag 27 mei, de dag van ons
vertrek, wordt er regen voorspeld en keldert de temperatuur naar 15 graden.
En het is inderdaad fris als we, uitgezwaaid door buren en vrienden, uiteindelijk om iets over 09.00 uur vertrekken. En het gaat goed..........de sterke wind hebben we volledig mee en we fietsen of
vliegen in een mum van tijd naar Moergestel. Een paar kilometer voor Moergestel bezoeken we nog even Kloosterbrouwerij La Trappe en genieten natuurlijk van het heerlijke bier samen met de
bitterballen. Een rit van totaal 106 km en we hebben het droog gehouden :-). We vinden een kleine camping “Irene Hoeve”gaan lekker eten en vroeg naar bed....want het is koud.
De tweede dag is de laatste in Nederland en we fietsen van Moergestel naar Paarlo. Om 08.15 uur zitten we al op de fiets. Helaas is de wind wat gedraaid en we moeten wat meer werken dan gisteren.
Na 99 km rijden we de camping van Paarlo binnen. Het tent-opzet-ritueel kan weer beginnen en gaat ons goed af. We zijn weer helemaal in onze nopjes.
Naast ons op de camping in Paarlo staan vakantiefietsers. Jelmer mocht met zijn vader mee op de fiets naar Rome omdat hij examen heeft gedaan voor het VWO. Vader en zoon willen in krap 3 weken van
Dronten naar Rome fietsen....en wij al denken dat we een krap schema hebben! Het is leuk om te merken dat onder fietsers er altijd direct een klik is. We zitten gevieren de hele avond voor de tent
en wisselen ervaringen en tips uit en gaan uiteindelijk een tweede koude nacht tegemoet.
De zondag 29 mei begint weer vroeg en even voor half 9 vertrekken we van onze goed verzorgde kleine camping. Een tocht van 106 km voert ons vandaag naar Euskirchen. Het grootste gedeelte van de
eerste 60 km door een parkachtig gebied met gravel. Dat kost nog best veel energie. De hemel trekt ‘s middags voor het eerst sinds ons vertrek open. Heerlijk dat zonnetje. De laatste 46 km is een
prachtig weids gebied met wat leuke klimmetjes (een kleine 400 hoogtemeters) met heerlijke afdalingen. In Euskirchen nemen we een hotel omdat hier in de weide omtrek geen campings zijn. Wel jammer
vinden wij, want kamperen doen wij het liefste. Nu ja, morgen dan maar weer........ Helaas vandaag ook het eerste pijntje. De buitenkant knie van Anne Marie laat zich aardig horen. Hopelijk levert
dat morgen geen problemen op.......................
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}